Reparatii turbosuflante

Devenită realitate abia în 1925, turbosuflanta a devenit una dintre cele mai importante componente în eficientizarea funcționării unei mașini. Fiind o piesă complexă, menită să reziste la temperaturi ridicate, ea are rolul de a ajuta motorul să beneficieze de mai multă putere. Procesul de funcționare presupune împingerea unui volum cât mai mare de aer către motor, sporit odată cu aprinderea carburantului.

Reconditionarea turbosuflantelor este specializarea noastra de varf inca de la infiintare. Suntem mandri sa ne afirmam pozitia de top pe piata auto din Bucuresti, fiind in prezent una dintre primele optiuni in materie de reconditionari turbine auto. Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, referintele clientilor oglindesc cel mai bine activitatea noastra in acest domeniu.

Ce conține o turbosuflantă?

Turbosuflanta este formată din:

 • Compresor (partea rece), care are funcția de a propulsa aerul obținut din exterior (răcit de un intercooler).
 • Propulsor cu palete – conectată cu un ax la compresor, există o componentă care se află în partea caldă a turbinei mișcată de gazele emise de mașina ta. Cu cât viteza este mai mare, cu atât compresorul turbinei se rotește mai repede și își atinge potențialul.

Care sunt defecțiunile și cum influențează funcționarea mașinii?

Nu există nicio îndoială că turbosuflantele îmbunătățesc performanțele mașinii. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă la defecțiunile care pot să apară, astfel încât să le poți rezolva prin recondiționare înainte de a alege să cumperi una nouă.

O turbosuflantă corespunzătoare poate oferi un boost de 0,4 până la 0,8 bari presiune către motor. Problemele care ar putea surveni la o turbosuflantă sunt: 

 • accelerarea slabă;
 • lipsa de putere;
 • consum ridicat de ulei;
 • fum de evacuare negru;
 • filtru îmbâcsit.

În momentul în care aceasta prezintă defecțiuni, nu doar că puterea va fi diminuată considerabil, dar pot fi afectate și alte elemente din cadrul acesteia (supape, ambreaj, cutie de viteze, ș.a.).

De ce merită să recondiționezi?

În cele mai multe cazuri, o turbosuflantă poate fi reparată, cu excepția situației în care carcasele exterioare sunt deteriorate. Așadar, este obligatoriu să obții o garanție în cazul în care aceasta eșuează din nou.

Există mașini care au o singură turbosuflantă sau mai multe, iar procesul de recondiționare ar fi complicat, costisitor și consumator de timp pentru șofer. La RMC Turbo, înlocuirea pieselor defecte la turbosuflantă este rapidă, lipsită de riscuri și certificată printr-o garanție cu valabilitate de 12 luni.

Indiferent că vorbim de turbine cu comandă vacuumatică sau electronică, de turbine mici sau mari, cu geometrie variabilă sau cu asistență electrică, RMC Turbo dispune de o echipă de tehnicieni specializați să îți ofere ajutorul de care ai nevoie.

Turbosuflanta reprezintă una dintre cele mai scumpe componente dintr-un autoturism și, din acest motiv, trebuie utilizată și întreținută corespunzător. În medie, costul unei turbosuflante noi poate varia între 2500 și 3500 lei. În funcție de caracteristici, poate depăși chiar și 1000 de euro. 

Recondiționarea reduce acest cost la jumătate. În această cheltuială, intră costul manoperei (dezinstalarea turbosuflantei vechi și montarea celei noi) și schimbarea fiecărei piese din interior (cu excepția carcasei).

Cum se realizează recondiționarea?

Echipa noastră de tehnicieni specializați în repararea turbosuflantelor va parcurge următoarele etape:

 • Așezarea turbosuflantei pe un banc special;
 • Echilibrarea și turarea turbosuflantei;
 • Verificarea presiunii;
 • Diagnosticarea defecțiunilor;
 • Înlocuirea pieselor defecte;
 • Oferirea unei garanții de 12 luni.

Pentru schimbarea pieselor turbosuflantei se utilizează kituri speciale de recondiționare cu componente originale (adesea, Garrett sau universale).

De reținut!

Pentru recondiționarea turbosuflantei sunt necesare cunoștințe relevante și instrumente aferente. RMC Turbo îți oferă tehnologii avansate și tehnicieni cu experiență, capabili să examineze, să identifice motivul defecțiunii și să ofere soluții corespunzătoare. 

Piesele uzate vor fi înlocuite cu atenție, iar turbosuflanta recondiționată va funcționa la fel de bine ca una nouă.