Reparatii cutii manuale de viteze

Cutia manuală de viteze permite șoferului să aleagă între diferite niveluri de transmisie pentru a conduce mașina. Transmisia manuală a unei mașini este un sistem mecanic complex, prin care se controlează aplicarea puterii de la motor la arborele de transmisie, oferind posibilitatea de a controla experiența de condus.

Aceasta are funcția de a transmite cantitatea potrivită de putere prin rotație continuă, măcinare și fricțiune. Cu atâtea fenomene fizice, este inevitabil ca uzura să afecteze cutia de viteze, dezvoltând ocazional diverse forme de defecțiune.

O cutie manuală de viteze este simplă în funcționare și întreținere, având o durabilitate de sute de mii de km. Singurul lucru de care are nevoie o transmisie manuală este schimbarea ocazională a uleiului de transmisie în funcție de condiții și de obiceiul de condus. Totodată, transmisiile manuale nu se încălzesc la fel de mult și uleiul de transmisie nu se degradează, dar preia particule din angrenaje, rulmenți și sincroane. Fiindcă transmisiile manuale nu au filtre, unele dintre aceste particule plutesc și ajung să se blocheze în alte locuri, determinând uzură.

O cutie de viteze complet operațională este esențială pentru a menține eficiența și siguranța automobilului. Cu o experiență vastă în recondiționarea transmisiei și întreținerea vehiculelor, specialiștii RMC TURBO oferă servicii care privesc cutia de viteze:

 • Reparații;
 • Întreținere;
 • Recondiționări. 

Dispunem de abilitățile, cunoștințele și instrumentele necesare pentru a asigura funcționarea corectă și la potențialul maxim a autoturismului tău.

Reconditionarea turbosuflantelor este specializarea noastra de varf inca de la infiintare. Suntem mandri sa ne afirmam pozitia de top pe piata auto din Bucuresti, fiind in prezent una dintre primele optiuni in materie de reconditionari turbine auto. Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, referintele clientilor oglindesc cel mai bine activitatea noastra in acest domeniu.

Simptomele unei cutii de viteze defecte

Deși rare, problemele de transmisie manuală pot apărea din cauza:

 • kilometrajului ridicat;
 • abuzului;
 • lipsei unei întrețineri adecvate. 

Majoritatea defecțiunilor cutiei manuale de viteze nu provin din transmisia în sine, ci din părțile conectate (cum ar fi ambreiajului, legătura sau transmisia). 

Iată câteva simptome care indică o transmisie uzată:

 • Sunete ciudate;
 • Zgomot de măcinare;
 • Transmisia sare din treaptă de viteză (în neutru);
 • Dificultate la schimbarea vitezelor;
 • Mașină blocată într-o singură treaptă;
 • Mașină care nu poate intra în viteză;
 • Scurgerea uleiului de transmisie;

Echipa RMC Turbo dispune de tehnicieni dispuși să înțeleagă problemele mașinii tale și să furnizeze o soluție corespunzătoare astfel încât să te bucuri de un condus lipsit de riscuri.

Merită să recondiționezi cutia manuală de viteze?

Cutia de viteze este una dintre cele mai scumpe piese din mașina ta. O transmisie defectuoasă este o problemă pe care șoferul vrea să o evite cu orice preț. Defecțiunile cutiei de viteze se pot amplifica determinând costuri mai mari de reparare. Cheia este să abordezi problema imediat ce o identifici.

O cutie de viteze recondiționată este o alternativă accesibilă. Componentele uzate sunt supuse unei verificări riguroase, în urma căreia se identifică defecțiunile. Ulterior, piesele defecte sunt înlocuite cu unele noi în funcție de necesități și buget. Oferim clienților servicii de consultanță pentru ca ei să poată efectua o alegere corectă și informată. Odată montate, piesele vor primi garanție de 12 luni.

Dacă ești în căutarea unui service specializat pentru vehicule care să poată recondiționa cutia de viteze cu promptitudine și profesionalitate, atunci ia legătura cu experții RMC Turbo. Serviciile noastre se remarcă prin:

 • Utilizarea unor tehnologii avansate de diagnosticare și instrumente speciale de reparații;
 • Manoperă superioară;
 • Testare înainte de livrare;

RMC Turbo este gata sa raspunda oricarui tip de solicitari.