Multi dintre noi ne intrebam din ce cauza se strica turbosuflanta, urmatoarele aspecte pot fi cauzele defectarii acesteia:

Revizia nefacuta la timp

Uleiul din motor isi pierde din proprietati si ne mai putand sa raceasca si sa lubrifieze corespunzator  piesele din turbosuflanta va duce la uzura prematura a axului.

 

Presiunea necorespunzatoare de ulei

In acest caz axul turbosuflantei se va incinge si se va bloca sau se va rupe.

 

Functionarea defectuoasa a injectoarelor

Unul sau mai multe injectoare va pulveriza mai multa motorina, in imposibilitatea de a avea loc o ardere completa, restul de combustibil va fi eliminat pe evacuare, unde din cauza temperaturilor foarte ridicate va mai avea loc o ardere in turbosuflanta topind paletii de antrenare ai axului.

 

Particule de mizerie sau span in baia de ulei

Aceste particule vor ajunge in turbosuflanta si in timpul functionarii acesteia se vor forma canale (rizuri) pe suprafata de rulare a axului si a bucsilor.

 

Aspirarea unor corpuri straine in partea de admisie a turbosuflantei

Din cauza neetansietatii tubulaturii de la filtrul de aer spre turbosuflanta, vor partunde diverse corpuri straine in admisia turbosuflantei lovind frontal paletii compresor.

 

Filtrul de particule infundat

Neavand cum sa se efectueze o evacuare completa , o parte din gaze se vor intoarce in turbosuflanta unde se va face o presiune asupra axului, torsionand-ul.

 

Sistemul de vacuum al masinii

Nefunctionand corespunzator sistemul de vacuum al masinii, va duce la blocarea geometriei variabile a turbosuflantei.