Contactati-ne la 0727.591.442 / 0765.423.134 sau contact@rmcturbo.ro • Servicii Reconditionari Turbine Bucuresti.

Cauze si defecte turbosuflante auto

Cauze defectiuni turbosuflante

Multi dintre noi ne intrebam din ce cauza se strica turbosuflanta, urmatoarele aspecte pot fi cauzele defectarii acesteia:

Revizia nefacuta la timp : uleiul din motor isi pierde din proprietati si ne mai putand sa raceasca si sa lubrifieze corespunzator  piesele din turbosuflanta va duce la uzura prematura a axului.

Presiunea necorespunzatoare de ulei : in acest caz axul turbosuflantei se va incinge si se va bloca sau se va rupe.

Functionarea defectuoasa a injectoarelor : unul sau mai multe injectoare va pulveriza mai multa motorina, in imposibilitatea de a avea loc o ardere completa, restul de combustibil va fi eliminat pe evacuare, unde din cauza temperaturilor foarte ridicate va mai avea loc o ardere in turbosuflanta topind paletii de antrenare ai axului.

Particule de mizerie sau span in baia de ulei : aceste particule vor ajunge in turbosuflanta si in timpul functionarii acesteia se vor forma canale (rizuri) pe suprafata de rulare a axului si a bucsilor.

Aspirarea unor corpuri straine in partea de admisie a turbosuflantei: din cauza neetansietatii tubulaturii de la filtrul de aer spre turbosuflanta, vor partunde diverse corpuri straine in admisia turbosuflantei lovind frontal paletii compresor.

Filtrul de particule infundat : neavand cum sa se efectueze o evacuare completa , o parte din gaze se vor intoarce in turbosuflanta unde se va face o presiune asupra axului, torsionand-ul.

Sistemul de vacuum al masinii : nefunctionand corespunzator sistemul de vacuum al masinii, va duce la blocarea geometriei variabile a turbosuflantei.